Beekenkamp verpakkingen

Nieuw: Frambozenpot 2,4 liter en 40-gaats aardbei plant tray

40-gaats tray voor aardbeiplanten

40-gaats aardbeitray

Beekenkamp Verpakkingen heeft deze nieuwe 40-gaats aardbeientray in samenwerking met een Italiaanse veredelaar van aardbeienrassen ontwikkeld.
Het gaat hier om een aardbeien plant tray voor “doordragers” met een vierkante cup inhoud van 78,5 cc. Deze planten rassen geven een kleiner type plant en daarom is ook een kleinere inhoud van de cup wenselijk. Door de kleinere inhoud van de cup is de plant daarnaast weer beter te sturen omdat men de inhoud, meststoffen en waterhoeveelheid sneller ververst. 

De 40-gaats tray staat met de cups minimaal 50mm van de grond af. Zelfs op wat minder gelijke percelen raken de cups dan de grond niet. Dit om besmetting met bodem ziekten en schimmels te voorkomen.

De 40 gaats tray is nest-/ stapelbaar met een afmeting van: 600 x 400 x 118 mm. Dit formaat heeft grote voordelen als het om automatiseren gaat van handelingen zoals stapelen, ontstapelen, sorteren etc. , en ook is veel bestaande automatisering gebaseerd op deze standaard afmeting.

In de maand juli worden de eerste exemplaren uitgeleverd en we zien dat er naast de aardbeien markt ook interesse is vanuit de opkweek van andere zachtfruit plantenkwekers. Daar gaan we de komende periode proeven en testen uitzetten.

Vierkant 2,4 liter frambozenpot

2,4 liter pot

De nieuwe vierkante 2,4 liter pot met hoge poot, type 6152 is ontwikkeld in samenwerking met diverse kwekers van frambozenplanten. De frambozenplant wordt bij de plantenkweker opgekweekt in de vierkante 2,4 liter substraatbak, en wordt na inkoeling, op afroep uitgeleverd aan de frambozen productieteler.

De frambozenplant wordt door de productieteler overgepoot vanuit de 2,4 liter pot in bijvoorbeeld de substraatpot 7-liter of substraatpot 10-liter. Deze potten heeft Beekenkamp Verpakkingen ook in haar assortiment.

Door de weloverwogen afmetingen waarmee de 2,4 liter substraatbak is ontwikkeld kunnen er meer frambozenplanten in een koelkist dan doorgaans. Hierdoor wordt flink bespaard op koel- en transportkosten.

De vierkante substraatpot 2,4 liter is voorzien van 4 verhoogde pootjes en heeft 8 draingaten. Dit zorgt voor optimale drainage van de pot en door de verhoogde poten wordt de kans aanzienlijk verkleind op aanraking met bodemziektes.

De nieuwe vierkante pot wordt gemaakt van Polypropyleen, standaard in kleur wit of zwart en is onder bepaalde condities stoombaar. Deze lichtgewicht substraatpot 2,4 liter is ontwikkeld voor eenmalig gebruik, maar deze vierkante pot kan bij een zorgvuldige hantering langer mee.

Wilt u meer informatie over de 40-gaats tray en/of de frambozenpot 2,4 liter of een monster ontvangen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.  

40-gaats en 2,4 liter